jueves, 22 de noviembre de 2012

Beyoncé


Beyoncé Giselle Knowles (n. Houston, Texas, 4 de setembre de 1981), coneguda simplement com Beyoncé, és una cantant i compositora de R & B, productora discogràfica, ballarina i actriu nord-americana. La seva carrera musical va començar a finals dels 90s com la vocalista principal del grup Destiny 's Child, al costat de Kelly Rowland i Michelle Williams.
Durant el recés temporal del grup, l'any 2003, Beyoncé va llançar el seu primer àlbum com a solista, titulat Dangerously in Love, del qual es van desprendre senzills com «Crazy in Love" i "Baby Boy", els quals van aconseguir # 1 a la llista Billboard Hot 100. El mateix, es va convertir en un dels àlbums més reeixits de l'any, guanyant 5 Premis Grammy en una sola nit l'any 2004. Després de la dissolució definitiva del grup, l'any 2006, Beyoncé va llançar el seu segon àlbum com a solista, titulat B'Day. L'àlbum va debutar en el primer lloc de la llista Billboard 200 i va incloure els èxits «Déjà Vu", "Irreplaceable» (# 1 en Billboard Hot 100) i «Beautiful Liar". 

                                                        

El seu tercer àlbum, I Am .. Sasha Fierce, va ser llançat a finals de 2008 i inclou èxits com «If I Were a Boy», «Single Ladies (Put a Ring on It)», (# 1 en Billboard Hot 100) i «Halo». L'àlbum i els seus senzills van fer que Beyoncé trenqués rècords en la cerimònia dels Premis Grammy de 2010, sent guardonada amb 6 dels 10 premis als quals optava, convertint-se així en la primera artista femenina guanyadora de sis premis Grammy en una sola nit. Aquest rècord va ser igualat per la intèrpret anglesa Adele, 5 al febrer de 2012. La cantant ha venut més de 60 milions de discos amb el grup Destiny 's Child, 6 més de 40 milions com a solista fent un total de 100 milions venuts mundialmente.7 agost 9 El juny de 2011 va llançar el seu quart àlbum d'estudi, 4, que va debutar al número 1 del Billboard 200. D'ell es desprenen els èxits «Run the World (Girls)», «Best Thing I Never Had», «Countdown», «Love on top» i «End of Time»


No hay comentarios:

Publicar un comentario